Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

Jaunumi

Kultūrvietas “Brīvvalsts dārgumu nams” unikālā kolekcija

 meh2022 1Lāčplēša dienas priekšvakarā, 10. novembrī, 2Ap grupa apmeklēja jaunu kultūrvietu Rēzeknē -“Brīvvalsts dārgumu nams”. Tajā izglītojamie aplūkoja unikālu un plašu Latvijas pirmās brīvalsts apbalvojumu kolekciju. Iztāžu nama vadītājas stāstījums un atbildes uz jauniešu jautājumiem, kā viņi paši vēlāk atzina, atklāja daudz interesantu un nezināmu faktu par Latvijas pirmās brīvvalsts militārajiem un civilajiem apbalvojumiem, kā arī pilsonisko organizāciju darbību 20.gs.1.pusē. Liela interese bija par iespēju virtuāli piemērīt Rēzeknes mēra ķēdi, nofotografēties un nosūtīt uz savu epastu.

 

 

Izstāžu nama otrajā stāvā tika aplūkotas Latgales mākslinieku gleznas, un dažās no tām varēja saskatīt zināmas un redzētas vietas.

Jauniešiem bija ko teikt un secināt pēc izstādes apmeklējuma: “Mani iespaidoja apbalvojumu daudzums, jo tur es istenībā ieraudzīju lietas, par kurām biju lasījis vai dzirdējis. Uzzināju vairāk par Latvijas vēsturi un tā laika ikdienu. Piemēram, uzzināju, ka ordeņiem ir daudz paveidu un tie var būt ne tikai pie krūts karināma zīme. Kopumā man izstāde ļoti patika.” (A. Žvirblis)

“Redzēju tā laika autentiskās lietas, arī tādas, par kurām nebiju dzirdējis, uzzināju pat ļoti interesantus faktus par to, kā pasniedza un nēsāja apbalvojumus. Man bija pārdomas par tā laika aktuāliem notikumiem un par to, kā cilvēki dzīvoja. Izstāde, manuprāt, bija pārsteidzoši interesanta” (V.Kačkāns)

izlaidums2020  izlaidums2020

izlaidums2020

izlaidums2020

Informāciju apkopoja un sagatavoja D. Čakše

Aktīvā pozīcija: Sākums Aktualitātes Jaunumi Kultūrvietas “Brīvvalsts dārgumu nams” unikālā kolekcija

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti