Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

Jaunumi

Atskats uz paveikto interjera dizaineru 2020.gada pavasara semestra darbu skatēs

pavasarisskate1

Ir noslēdzies 2020.gada pavasara semestris, kur mācību process bija atšķirīgāks nekā ierasts, bet neskatoties uz to, Rēzeknes tehnikuma izglītības programmas “interjera dizains” audzēkņi gan klātienē, gan attālināti, sagatavoja darbu skates un dizaina piedāvājumus, mācību priekšmetos “kompozīcija un krāsu mācība”, “interjera dizaina projektēšana”, “datorgrafika”. Un kā viens no svarīgākajiem mācību gada noslēguma darbiem - ceturtais kurss aizstāvēja savus izstrādātos interjera dizaina diplomprojektus.

Bildes

 

Kā mums veicās? Pielāgojāmies un izdarījām!

1In grupa apskatīja mūsdienu dizaina tendences un vēsturisko dizaina attīstību Latvijā. Nostiprināja zināšanas par krāsu mācību, kompozīcijas nozīmi telpu dizainā. Kombinēja krāsu toņus, līniju ritmus un faktūras telpas perspektīvas plaknēs. Izpildīja telpu plānu rasējumus, sienu notinumu piedāvājumu, kā arī aksonometrijas skatus.

2In grupa izpildīja vairākus uzdevumus CorelDraw vidē. Veidoja interjera dizaina skices, īstenoja tās drukas veidā, un telpiskā maketā. Noskaidroja galvenās privāto un sabiedrisko interjeru atšķirības, interjera veidošanas skiču tehnikas un prezentēja sapņu dizainu savam mājoklim.

3In grupa guva priekšstatu par interjera un vides veidošanu 3dsMax programmā, un izstrādāja interjera piedāvājumu ArchiCad programmas vidē gan savai istabai, gan nelielam dzīvoklim. Uzsāka izstrādi pilnvērtīgam interjera dizaina projektam, pārdomājot piedāvāto koncepciju un sagatavojot tāmi. Praktiskajos darbos strādāja ar tekstilu, organisko stiklu, līmplēvi un citiem materiāliem, pievēršoties arī ilgtspējīgā dizaina tēmai.

4In grupa visu mācību gada semestri cītīgi izstrādāja diplomprojektus un rezultātā tika iegūti pārdomāti, kolorīti, funkcionāli un estētiski mākslinieciski interjera dizaina piedāvājumi sabiedriskām un privātām telpām.

Ketija Līva Lāce risināja Rēzeknes tehnikuma dienesta viesnīcas pirmā stāva dizaina projektu industriālā stilā.

Samanta Kuvete risināja Rēzeknes tehnikuma dienesta viesnīcas telpu kompleksu pielietojot vienojošos dizaina elementus.

Laura Bogdanova izveidoja direktora kabineta un biroja priekštelpu dizaina projektu, kur pielietoja fito dizaina elementus.

Agnese Leitāne Rēzeknes tehnikuma dienesta viesnīcas interjera dizainā ieviesa karikatūrista G. Bērziņa daiļrades motīvus, un rezultātā tika izstrādāts dzīvespriecīgs un košs interjera piedāvājums.

Kitija Vimbare diplomdarba tēmā izvēlējās vēsturisku ēku Rēzeknes pilsētas centrā, un tas ir Surmoņina nams, kur projektā īstenoja skandināvu stilu ar unikāliem moduļiem.

Inese Fomina izstrādāja interjera dizaina piedāvājumu kafejnīcai, kur tiktu pielietota pop dizaina stilistika, dienesta viesnīcas ēkā, kur šobrīd, šāda funkcija nav paredzēta.

Kristīne Mihailova piedāvāja interjera dizainu privātam interjeram, kur risināja privātmājas otrā stāva noformējumu. Tika atrisināts piedāvājums vairākām telpām ar dabas motīviem.

Linda Mihailova dienesta viesnīcas foajē interjera dizainu izstrādāja skandināvu stilistikā ar ģeometrisku rakstu uz sienas plaknes.

Simona Elīza Elste Rēzeknes tehnikuma, Jupatovkas ielā esošās ēdamzāles telpas, pārprojektēja dizaina interjera projektā, pielietojot rustikas stilu.

Visi izstrādātie diplomprojekti tika atrisināti veiksmīgi!

Informāciju sagatavoja Kristīne Lubāne-Uzuleņa

Aktīvā pozīcija: Sākums Aktualitātes Jaunumi Atskats uz paveikto interjera dizaineru 2020.gada pavasara semestra darbu skatēs

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti