Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

SAM 8.3.5.

Ielogoties nākotnē.

ielognak1No 14. līdz 18. oktobrim 83 Latvijas pilsētās un novados norisinās Karjeras nedēļa, kuru jau septīto gadu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām. Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt iespējamo nodarbošanos nākotnē, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un saņemt karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties dažādās diskusijās, radošajās darbnīcās, konkursos un citos izglītojošos pasākumos.

Rēzeknes tehnikuma izglītojamie Karjeras nedēļas ietvaros piedalījās dažāda veida pasākumos, kuri šogad veltīti nākotnes profesijām un prasmēm, kas būs nepieciešamas darba tirgū.

iespejas1  iespejas1

14. un 15. oktobrī izglītības programmas “Būvdarbi” kvalifikācija “Apdares darbu tehniķis”, “Ēku būvtehniķis” un “Apdares darba strādnieks” 1. kursu izglītojamie apmeklēja uzņēmuma SIA “Asko AS” būvobjektu. Ekskursijas vadīja būvdarbu vadītājs Jurijs Guļbinovs, kurš sniedza vispārīgu informāciju par uzņēmumu, stāstīja par speciālistu darba pienākumiem, darba plānošanas un organizācijas paņēmieniem, kvalitātes pārbaudes procesiem, darba devēja prasībām un prakses iespējām uzņēmumā. Izglītojamajiem bija iespēja iepazīties ar būvobjekta reālajiem darba apstākļiem, darba procesiem, jaunākajiem iekārtām, palīglīdzekļiem un instrumentiem. Jurijs Guļbinovs atzīmēja: “Profesionālās prasmes un zināšanas var apgūt, bet galvenais ir vēlēšanas strādāt, pilnveidoties savā jomā un būt atbildīgiem par savu darbu.” .

iespejas1

16. oktobrī sadarbībā ar Rēzeknes pašvaldību Rēzeknes tehnikumā notika lekcija “Mani iekšējie resursi- nākotnei” personības izaugsmes trenera Alekša Daumes vadībā. Jaunieši vairāk uzzināja par emocionālā brieduma nozīmi darba un profesijas izvēlē, noskaidroja, kā vairot savu konkurētspēju darba tirgū un to, kas var sekmēt komunikācijas kvalitāti. Speciālists iedvesmoja izglītojamos domāt jau tagad par savu nākotni un atzīmēja: “Svarīgi attīstīt savu kreativitāti un lēmumu pieņemšanas prasmes, lai iemācīties risināt mazas problēmas katru dienu un domāt par savu lēmumu sekām.”

iespejas1

14. un 17. oktobrī Rēzeknes 6.vidusskolas 6. un 7. klašu skolēni apmeklēja Rēzeknes tehnikumu. Rēzeknes tehnikuma pašpārvaldes izglītojamie piedāvātajā prezentācijā pastāstīja par Rēzeknes tehnikuma izglītības programmām, par iespējām un resursiem mācību procesā, par organizētajiem pasākumiem, par izglītojamo ikdienu un tehnikuma iekšējās kārtības noteikumiem. Viesiem bija iespēja apskatīt tehnikuma mācību telpas, laboratorijas, sporta zāli, parunāt ar tehnikuma profesionālas izglītības pedagogiem un tehnikuma izglītojamajiem par viņu ikdienu, uzzināt par iestāšanās kārtību tehnikumā, uzdot interesējošus jautājumus.

iespejas1

18. oktobrī izglītības programmas “Interjera dizains” kvalifikācija “Interjera noformētājs” mācību grupas 4.In izglītojamajiem bija iespēja apmeklēt ievērojamākās mēbeļu, interjera un dizaina risinājumu izstādes Baltijā- “Baltic Furniture” un “Design Isle 2019”. Izglītojamie apskatīja piedāvātas izstāžu ekspozīcijas, iepazinās ar dizaina produktiem no Baltijas vadošiem dizaineriem, dizaina uzņēmumiem un inovatīviem materiāliem interjeram un eksterjeram, apskatīja konkursa “Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2018” izcilākos darbus, piedalījās seminārā “Interjera dizaina tendences un risinājumi. Mārketings”. Izglītojamie atzīmēja: “Starptautiskais izstāžu centrs apvienojis raibu raibos dizaina piedāvājumus, krāsaini, koši, neparasti, skaisti un tik moderni dizaina varianti. Sajūtas ir fantastiskas, jo var aplūkot gan jauno dizaineru darbus, gan gadiem pārbaudītas vērtības. Un pats galvenais, mēs varam justies kā daļa no šīs dizaina salas.”

Pateicamies uzņēmumam SIA “Asko AS”, Aleksim Daumem, Rēzeknes pašvaldībai un Rēzeknes 6.vidusskolai par sadarbību! Liels paldies visiem skolotājiem un izglītojamajiem par aktīvu dalību Karjeras nedēļas pasākumos!

Karjeras nedēļu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra un to finansē Eiropas Sociālā fonda projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Aktīvā pozīcija: Sākums Tehnikums Projekti SAM 8.3.5. Ielogoties nākotnē.

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti