Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

SAM 8.3.5.

Manas spējas

arduino6Jau otro gadu pēc kārtas Rēzeknes tehnikumā sadarbībā ar uzņēmumu SIA “Learn IT” tiek organizēts meistarības konkurss “Manas spējas” projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. Konkursā piedalījās mācību programmas “Programmēšanas tehniķis” 4. A kursa izglītojamie. 1.Ap grupas izglītojamajiem bija iespēja novērot visu konkursa dienu un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

  

iespejas1  iespejas1

Ievadsemināru par “Arduino” programmēšanas platformas mikrokontrolieriem un konkursu novadīja uzņēmuma SIA “Learn IT” pārstāvis Kaspars Irbe. Konkursā bija divi vērtēšanas kritēriji- dizains un precizitāte.

iespejas1

Lai izvēlēties labāko robotu dizainu, izglītojamajiem bija jānobalso par viņuprāt labāko un interesantāko robotu. Pēc rezultātiem, ar lielāko balsojumu skaitu, 1 .vietu izcīnīja Vidmanta Markusa Augustova un Arta Laizāna komanda. 2.vieta- Emīla Donāna un Arta Rimšas komandai.

Pēc konkursa kritērijam “Precizitāte” uzvarēja Maksima Horjkova un Armīna Jeltajeva komanda, 2. vietu ieguva- Sanda Zundes un Dmitrija Laškova komanda un 3.vietu- Emīla Donāna un Arta Rimšas komanda.

iespejas1  iespejas1

Konkursa laikā izglītojamie uzzināja par jaunumiem IT jomā, pārbaudīja savas prasmes un spējas programmēšanā, risinot sarežģītus uzdevumus, attīstīja komunikācijas un prezentēšanas prasmes, noskaidrojot savu konkurētspēju.

iespejas1

Kā visvērtīgākos ieguvumus no konkursa jaunieši atzīmēja- daudz jaunas informācijas par “Arduino” platformu, pozitīvas emocijas, interesanti uzdevumi, jaunas zināšanas un komunikācija, darbs komandā, uzvara, spēja parādīt savas prasmes un sacensties savā starpā, pieredze piedaloties konkursā.

Runājot par grūtībām konkursa laikā, izglītojamie atzīmēja, ka dažiem bija grūti iekļauties laikā pildot uzdevumus, atrast kļūdas savā darbā, pieregulēt robota kustības.

Labvēlīgā, rādoša atmosfēra un pozitīvs noskaņojums radīja lielisku gaisotni sacensību laikā.

Pateicamies uzņēmumam SIA “Lean IT“ par sadarbību un atsaucību, speciālistam Kasparam Irbem par izcili izstrādātu un novadītu konkursu. Īpašs paldies 4.A grupas izglītojamajiem par tik aktīvu dalību pasākumā!

  projekts1

Aktīvā pozīcija: Sākums Tehnikums Projekti SAM 8.3.5. Manas spējas

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti