Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

SAM 8.3.5.

Mēs par drošu darba vidi!

drosavide1Projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros 2019. gada 7. novembrī Rēzeknes tehnikumā notika karjeras attīstības atbalsta pasākums-izglītojošs seminārs “Mēs par drošu darba vidi!” 4. kursu izglītojamajiem.

  

iespejas1

Semināru novadīja uzņēmuma SIA “Risinājums ABC” vecākā darba aizsardzības speciāliste Žanna Suhobokova, kura sniedza informāciju par svarīgākajām darba aizsardzības prasībām un problēmām Latvijā, būtiskākajiem darba vides riska faktoriem un iespējamiem darba aizsardzības pasākumiem. Speciāliste dalījās pieredzē par nelaimes gadījumu iemesliem darba vietā un to novēršanas iespējam, pastāstīja par darba drošības specifiku dažādu nozaru uzņēmumos. Semināra laikā bija piedāvāti video materiāli par vairākām nelaimes gadījumu reālajām situācijām darba vietās un kopā ar jauniešiem diskutēja par tās cēloņiem, novēršanas iespējām un sekām, piedāvājot savus risinājumus. Izglītojamie uzzināja par darba riska novērtēšanas kritērijiem, par sodiem darba aizsardzības noteikumu neievērošanas gadījumā, darba vides iekšējo uzraudzību, nepieciešamo dokumentāciju un instruktāžu dodoties praksē un uzsākot darbu. Praktiskajā uzdevumā, aizpildot testu izglītojamie pārbaudīja savas zināšanas darba aizsardzības jomā.

iespejas1  iespejas1

Semināra nobeigumā speciāliste mudināja ievērot darba aizsardzības noteikumus, pielietot individuālās aizsardzības līdzekļus, atzīmējot, ka nelaimes gadījums ilgst vienu mirkli, bet maina visu dzīvi.

Rūpējaties par sevi un strādājiet drošā darba vidē!

Pateicamies uzņēmuma SIA “Risinājums ABC” vecākai darba aizsardzības speciālistei Žannai Suhobokovai par savas pieredzes nodošanu, izglītojošu semināru un vērtīgiem padomiem!

  projekts1

Aktīvā pozīcija: Sākums Tehnikums Projekti SAM 8.3.5. Mēs par drošu darba vidi!

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti