Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

SAM 8.3.5.

Katra jauna pieredze mūs bagātina!

covid

Covid-19 pandēmija ir būtiski ietekmējusi visus- gan izglītojamo, gan vecāku un pedagogu darbību. Galvenie izaicinājumi un noteikumi attālinātā mācību procesā ir pašmotivācija, abpusējās komunikācijas saiknes uzturēšana, jaunu digitālo rīku un resursu apzināšana un pielietojums. Un mācību gada beigas ir laiks, lai aizdomātos par to, kas katram ir svarīgs, kad jāapkopo un jāizvērtē visi plusi un mīnusi, jāizanalizē savus rezultātus, sasniegumus un ieguvumus.

Reflektējot visus rezultātus, Rēzeknes tehnikuma izglītojamajiem bija iespēja apzināt savas jūtas un piedāvātajā aptaujā atzīmēt šī mācību gada ieguvumus un intereses, izaicinājumus un grūtības, kā arī padalīties ar savu redzējumu un vēlmēm uz nākamo gadu.

Atbildot uz jautājumu “Kāds bija Jums šis mācību gads?”, izglītojamie atzīmēja- grūts, interesants, ražīgs, pilns ar izaicinājumiem, pilns ar jaunām iespējām. Kā galvenos personīgos ieguvumus, jaunieši atzīmēja- jaunās zināšanas un prasmes, patstāvīgums un atbildība, pilnveidoja savas laika plānošanas prasmes un informācijas meklēšana internetā, labākas atzīmes un sasniegumi konkursos. Protams, neiztika bez grūtībām- motivācijas trūkums, dažu tēmu nesaprašana, problēmas ar internetu, daudz laika jāpavada pie datora un klātienes sociālās un fiziskās komunikācijas trūkums. Lielāko atbalstu jaunieši saņēma no ģimenes, skolotājiem, grupas audzinātājiem, kursa biedriem un draugiem.

Daži secinājumi:

“Mācīties var jebkādā formātā; ir vajadzīga tikai vēlēšanās to darīt, nospraust sev mērķi pabeigt šo mācību gadu, tad arī viss izdosies.”

“Es domāju, ka šis gads tapāt bija labs, bija gan grūti brīži, gan jautri un interesanti.”

“Mācoties attālināti trūkst motivācijas. Galvenais ir nepadoties un visu darīt laicīgi!”

“Mājās mācīties ir grūtāk nekā skolā.” “Mācību gads bija interesants un ar izaicinājumiem ļoti bagātīgs.”

“Ir jāmācās tā kā ir dots, vai nu attālināti, vai nu uz vietas. Bet labāk ir uz vietas.”

“Katrs jaunais gads ir ļoti labs, jo katru gadu pilnveidojos un attīstos.”

“Bija grūti, bet mēs esam malači!”

Atzīmējot savas vēlmes un cerības uz nākamo mācību gadu, jauniešiem bija piedāvāts pabeigt teikumu “Es vēlos, lai nākamajā gadā...” un biežākās atbildes ir

“mēs mācītos klātienē”

“man viss izdotos”

“es labāk mācītos”

“būtu labāks par šo gadu”

“nebūtu COVID”

Var secināt, ka šis gads bija ne tikai pilns ar izaicinājumiem, bet arī deva mums jaunu skatījumu un atvēra daudz iespēju.

Milzīgs paldies visiem – skolotājiem, izglītojamajiem un vecākiem par atbalstu, pacietību, atvērtību, stiprumu un noturību! Sagaidām vasaru un novēlam visiem, lai tā ir jauka, silta un piedzīvojumiem pilna! Lai atjaunojas un bagātinās mūsu resursi turpmākajam produktīvam un kvalitatīvam darbam!

smiltenespiens

  projekts1

 

Aktīvā pozīcija: Sākums Tehnikums Projekti SAM 8.3.5. Katra jauna pieredze mūs bagātina!

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti