Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

SAM 8.3.5.

Ieskats nākotnes profesijā

asco1

“Nākotne ir atkarīga no tā, ko dari šodien.” Mahatma Gandhi

Lai kļūtu par speciālistu savā jomā, dzīves vadmotīvam jābūt - virzība uz priekšu. Nevar stāvēt uz vietas – ir jāpilnveidojas! Katru dienu jāsasniedz un jāapgūst kaut kas jauns. Zināšanas, prasmes, iemaņas, sasniegumi ir nepieciešamais ieguldījums mūsu nākotnē.

Pateicoties ciešai un veiksmīgai sadarbībai ar uzņēmumu SIA “Asko As”, 2020. gada 16. septembrī Rēzeknes tehnikuma izglītības programmas “Būvniecība” kvalifikācija “Ēku būvtehniķis” 1.Bt mācību grupas izglītojamie ieguva praktisko ieskatu profesijas pārstāvju ikdienas darba procesā. Apmeklējot uzņēmuma būvobjektu, jaunieši iepazinās ar dzīvojamās ēkas fasādes atjaunošanas darbiem. Būvdarbu vadītājs Jurijs Guļbinovs pastāstīja par veicamo darbu plānošanu un norisi, iepazīstināja ar būvprojektu, darba uzskaites kārtību un darbinieku atlases kritērijiem. Jaunieši uzdeva jautājumus par būvdarba vadītāja pienākumiem, izmantojamajām tehnoloģijām un prakses iespējām.

smiltenespiens

17. septembrī Rēzeknes tehnikuma izglītības programmas “Pārtikas produktu tehnoloģija” kvalifikācija “Pārtikas produktu ražošanas tehniķis” 1.B un 1.BB mācību grupu izglītojamie apmeklēja ābolu sulas ražotni SIA “Ābolu mājas”, iepazīstot sulas ražošanas tehnoloģisko procesu, izmantojamās iekārtas, pakalpojuma sniegšanas noteikumus, ražošanas atkritumu ekoloģisku apsaimniekošanu un produkcijas ražošanas izmaksas.

smiltenespiens

Jāatceras, kā nākotne ir tikai mūsu pašu rokās, tāpēc katru dienu kaut kas jādara savu mērķu un sapņu īstenošanai. Jāiegulda visi mums pieejamie resursi - laiku, centību, zinātkāri, ieinteresētību, aktīvu rīcību, lai panāktu sasniegumus profesionālajā jomā.

Katra diena ir diena, kad vērts plānot nākotni!

Pateicamies uzņēmumiem - SIA “Asko As” un SIA “Ābolu mājas” par atsaucību un izcilu iespēju ielūkoties darba procesā. Īpašs paldies uzņēmuma SIA “Asko As” būvdarbu vadītājam Jurijam Guļbinovam un SIA “Ābolu mājas” speciālistam Mindaugam Piciponim par tik detalizētiem stāstījumiem un vērtīgiem padomiem.

Pasākums organizēts projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

  projekts1

Aktīvā pozīcija: Sākums Tehnikums Projekti SAM 8.3.5. Ieskats nākotnes profesijā

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti